Egtved SFO fik bevis på bevægelse

Da Egtved Skoles nye idræts-SFO blev åbnet 30. august, var det ikke blot en fest for åbningen af de nye, lækre faciliteter og muligheder. Det var også startskuddet til en helt ny måde at gå i SFO for de mange børn, som kommer i SFO’en hver eneste dag.

Hele skolen var inviteret til fest i det nye idræts- og multicenter, da Egtved SFO fik deres endegyldige bevis på, at de er en SFO med fokus på idræt og masser af bevægelse. Certificeringen er kulminationen på en masse hårdt arbejde og spændende udfordringer for både personalet og børnene i SFO’en:

Vi er den første SFO i Vejle Kommune, som har taget springet og valgt at blive idræts-SFO. Siden januar har vi arbejdet målrettet mod at blive DGI-certificeret. Det at arbejde fokuseret med idræt og bevægelse er hurtigt blevet en helt naturlig del af vores hverdag, og vi glæder os til endelig at kunne bryste os af at være kommunens første idræt SFO

Tomas Dahl, daglig leder af Egtved SFO.

Nye omgivelser giver nye muligheder

Tankegangen om at bruge og inddrage omgivelserne i børnenes hverdag er dog ikke helt ny. Tidligere har SFO’en i højere grad været fokuseret på udelivet og de muligheder, som friluftslivet giver. Med det nye multicenter ser Tomas og personalet dog frem til, at de kan være fysisk aktive og tænke idræt ind i hele dagen. Faktisk er man gået så langt som til at ansætte en medarbejder, som primært skal have sin arbejdsgang i den nye Idræts SFO:

”Vi har ansat Mads Holt Johansen som idrætspædagog, og han kommer til at have idræts SFO’en som sit arbejdssted. Han har været med fra vi startede processen om at blive certificeret, og er meget opsat på at udnytte alle de muligheder, som vi får med både certificeringen og det nye multicenter,” lyder det fra Tomas Dahl.

Ifølge Tomas lukker certificeringen op for en helt ny verden. Gennem arbejdet med at blive certificeret har personalet fået fyldt endnu mere inspiration i den rygsæk af lege, som de sætter i gang hver dag for at styrke børnenes motorik.

Åbningen – en bevægelsesfest

Da idræts SFO’en åbnede 30. august var alle elever fra Egtved Skole inviteret til bevægelsesfest. Både det nye multicenter og området omkring var nemlig forvandlet til ét stort idrætsmekka med bevægelsesværksteder for alle:

Vi ville vise alle, både børn og voksne, hvad vi kan med vores nye certificering og ikke mindst vores nye center. Det var en festdag med sjov for alle. Og så fik vi selvfølgelig også officielt overdraget vores certificering. Den er vi er ret stolte over, for vi har allerede opnået så meget med den

Tomas Dahl

Hvad indebærer en DGI Certificering?

Når en SFO bliver certificeret igennem DGI sker det på baggrund af et ønske om at skærpe deres profil med idræt, leg og bevægelse. For at opnå certificeringen skal personalet gennemgå et kursusforløb. Et forløb, som klæder personalet på til at kunne tænke idræt og bevægelse ind i hverdagen. Gennem forløbet får personalet desuden helt konkrete redskaber, idéer og inspiration til, hvordan børns motoriske udvikling kan stimuleres på nye og anderledes måder.

Læs meget mere om certificeringer i DGI