Opråb til foreningerne: Brug naturen til idræt og motion

Mange steder er naturen til fri afbenyttelse for foreningslivet og det er oplagt at tænke skov, stier og udendørs faciliteter ind som en mulighed, hvis der skal planlægges nye hold eller der er tryk på den lokale hal.

Som forening er der mange ting, man skal forholde sig til, før kabalen om sæsonprogrammet går op. Ofte er der så meget pres på hallens faciliteter eller de omkringliggende baner, at det kan være en hindring for nye initiativer. I DGI oplever man, at det er en udfordring, som foreningslivet har bøvlet med i mange år.

Læs også: Outdoor fitness hitter

Derfor har man i DGI Sydøstjylland besluttet sig for at tage udfordringen op. I første omgang gør de dette ved at hjælpe foreningerne med at se nye muligheder i forhold til træningssteder og -tilbud. Og det er her naturen kommer ind i billedet.

”Naturen er et oplagt træningssted for mange. Der er masser af plads og vi skal ikke tænke på, om der kommer et nyt hold, hvis man ikke når at blive helt færdig,”, lyder det fra Kirsten Kofoed, som er løbekonsulent i DGI Sydøstjylland. Faktisk er hun af den opfattelse, at det kun kræver en lille indsats fra foreningen, hvis de vil udnytte naturen som træningsrum.

Det behøver ikke være svært. Om man vil bruge naturen til action eller mindfullness er lige godt og vi har masser af idéer til, hvordan foreningerne kommer i gang

Kirsten Kofoed, løbekonsulent i DGI Sydøstjylland

De indendørs hold skal ud
Mange foreninger tilbyder fitness, gymnastik, håndbold, spinning og andre motionsformer inden døre. I DGI Sydøstjylland opfordrer man nu foreningerne til at rykke holdene ud og tænke på at skabe aktiviteter for både børn, unge, voksne og hele familien.

”Spinning i et varmt, lukket lokale, kan da godt være fedt sammen med andre. Men personligt er jeg mere til højt til loftet og mudder op af benene,” lyder det fra Peter Meinert, cykelkonsulent i DGI Sydøstjylland. Han oplever, at et stigende antal foreninger tænker både MTB, landevejs- og touring cykling som en del af foreningens tilbud.

Læs også: Giv håndbolden en tur i det fri!

Og ligesom aktiviteterne på cykel vinder danskernes hjerter i disse år, bliver også trail-løb og walk mere og mere populært. I DGI er man klar til at hjælpe foreningerne med at udnytte denne tendens, og til formålet har de udviklet noget ganske særligt.

Outdoor-startpakkerne skal hjælpe foreningerne i gang
Ofte er det meget lidt, der hindrer foreningerne i at udnytte naturen, når haltiderne er booket til eksempelvis gymnastik og boldspil. Ofte er det nok at blive gjort opmærksom på mulighederne og hvor let det er at komme i gang. Og det er netop det, som DGI Sydøstjylland har gjort ved at lave de nye outdoor-startpakker.

En startpakke, som hjælper foreningerne fra tanke til handling og som på den måde får skabt nye, spændende muligheder for foreningens medlemmer.

Det er helt oplagt at kaste sig over outdoor – nærmest ligegyldigt, hvilken slags forening man er. Det er et fedt tilbud for dem der allerede er medlem, men det kommer med garanti også til at tiltrække nogle helt nye til foreningen

Kirsten Kofoed

Derfor skal foreningen tænke i outdoor-aktiviteter

 • Træning i det fri er in - udnyt det!
 • Forlæng sæsonen med udendørs aktiviteter
 • Få flere medlemmer, når I laver aktiviteter for børn, voksne og hele familien

Brug naturen til

 • Fitness
 • Gang/walk
 • Løb
 • Mountainbike
 • Landevejscykling
 • Touring-cykling (cykling på din hverdags-cykel)
 • Kano 
 • Kajak
 • Og meget andet