Gylling Sport og Idræt vinder Årets Forening 2020

Det blev Gylling Sport og Idræt, der vandt titlen som Årets Forening 2020 til DGI Østjyllands Årsmøde.

Rikke Nielsen og Susanne Larsen tog stolte imod buket, check og banner, da Gylling Sport og Idræt vandt Årets Forening 2020 Foto: Johanne Wedel Madsen

Trivsel, fællesskab og samarbejde. Det er de gyldne ord for Gylling Sport og Idræt, der torsdag aften løb med sejren som Årets Forening til DGI Østjyllands Årsmøde. Pengepræmien lød på hele 10.000 kroner til foreningen.

Susanne Larsen og Rikke Nielsen fra Gylling Sport og Idræt var stolte og glade for at modtage prisen.

”Det er en stor ære og et stort klap på skulderen til alle vores frivillige, medlemmer og bestyrelse for det fantastiske arbejde, de gør for foreningen. Det er rigtig dejligt,” fortæller Susanne Larsen.

Og når det kommer til de 10.000 kroner, er der ingen tvivl om, hvad de skal gå til.

”Pengene skal bruges på udvikling af Gylling Sport og Idræt, så vi kan få flere medlemmer og skabe endnu større vækst i klubben. Det seneste år har vi haft stor succes med familiesport og e-sport, så der er der mere at arbejde på”, uddyber Rikke Nielsen.

Kreative og nytænkende

Gylling Sport og Idræt har de senere år oplevet en stor stigning i deres medlemstal. Stigningen lyder på hele 42 procent fra 2018 til 2019. Foreningen blev i 2018 samlet under én paraply med ønske om et større samarbejde og bedre trivsel internt. Det har resulteret i nytænkende og kreative kræfter, hvor spændende aktiviteter er blevet udviklet. 

”Gylling Sport og Idræt har været dygtige til at tænke nyt inden for mange forskellige sportsgrene med tilbud som yoga, hiit-fit og fodboldfitness. De formår at få alle aldre med i foreningens aktiviteter og er meget aktive i lokalsamfundet,” uddyber Lars Mandrup, næstformand i DGI Østjylland.

Desuden har Gylling Sport og Idræt haft stor succes med Familiesport, gymnastik og ikke mindst e-sport, hvor foreningen har set mange nye hoveder til træningerne. Hos foreningen har det også været vigtigt at anerkende de frivillige.

”Mange af foreningens frivillige har været afsted på DGI- og DBU-trænerkurser for at dygtiggøre sig, og så afholder foreningen nu et årligt socialt arrangement for dem. Det er godt gået,” fortæller Lars Mandrup.

Anerkende frivillige kræfter

Årets Forening blev kåret på DGI Østjyllands Årsmøde. DGI Østjylland uddeler prisen for at anerkende det fantastiske arbejde, de østjyske foreninger gør for at skabe sunde idræts- og fritidsaktiviteter.

Priserne Årets Ildsjæl samt Årets Unge Ildsjæl blev også uddelt til årsmødet. Alle vindere er udvalgt af DGI Østjyllands bestyrelse.