Fundraising i foreningen: Puljer og fonde

Søg støtte til foreningens projekter hos mere end 170 lokale og nationale fonde.

Søger jeres forening penge til aktiviteter, udstyr, rejser eller faciliteter? Så er det en god ide at undersøge, hvad der findes af lokale fonde. Men selv til mindre projekter, kan der også være penge at hente i nationale fonde.

170 lokale og nationale fonde

Download oversigten over Lokale og nationale fonde, hvor du kan søge blandt flere end 170 fonde.

  • Søg fonde i din kommune eller nationale fonde der støtter foreninger. 
  • Følg vejledningen på faneblad 2 i Excel-arket for at målrette din søgning. 

Har du spørgsmål eller info om fonde, som ikke står på listen, så kontakt Christian Haahr Sørensen.

Lokale og nationale puljer, samlet og søgbart

DGI har samlet en liste med 170 fonde i hele Danmark, hvor idrætsforeninger kan søge midler til foreningens aktiviteter.

"Der findes flere store, nationale fonde, som de fleste kender, men skal man bruge et tilskud eller foretage mindre investeringer på alt fra et par tusind og op til 100.000 kroner, giver det ofte mere mening at søge en lokal fond end en national fond. Her kommer vores nye søgefunktion mange foreninger til gavn, for man kan nemt se, hvilke muligheder der er, for eksempel i Herning Kommune," fortæller fundraisingkonsulent i DGI, Christian Haahr Sørensen.

Det er ikke vanskeligt at søge midler, understreger han.

"Typisk kan man have en forestilling om, at det er kompliceret, men det er det faktisk ikke. Ofte drejer det sig om relativt simple projekter, der er lette at formidle, og som har en tilknytning til lokalsamfundet, og det kan de lokale fonde godt lide," fortæller Christian Haahr Sørensen.

Man skal tænke på det, som at foreningerne hjælper fondene med at indfri deres mål.

"Fondene leder efter gode projekter, der bidrager til fællesskab i lokalområdet, og her kommer foreningerne med noget, der ofte har værdi for fonden," lyder det.

Legatbogen

Et andet værktøj til at hjælpe med at søge midler findes på www.legatbogen.dk, hvor har man samlet samtlige danske fonde og offentlige puljer. 

Siden er gratis. Den er nem at søge i og har en række gode råd og tips til fundraising. Som med alle søgninger, kan det ofte betale sig at prøve med forskellige søgeord. 

Nedenfor finder du også gode råd og tips til, hvordan du søger støttekroner og tilskud hos fondene.