CompNorth er Nordsjællands første airsoft challenge-forening

Airsoft challenge-foreningen CompNorth er den første af sin slags i Nordsjælland, hvor børn siden den første træning 24. september har kunnet prøve kræfter med skydning.

Bang, bang, bang! Når man træder ind i den nyoprettede forening, får man action for alle pengene, når man bliver mødt af lyden af høje knald fra airsoft pistoler og grinende børn. Airsoft challenge-foreningen CompNorth havde nemlig sin første træning d. 24. september, og siden da har de velindrettede lokaler i Hillerød været fyldt med aktivitet til træningerne om onsdagen.

”Airsoft challenge giver børn og unge nogle sjove timer og en masse motion, fordi man kommer ind på handlebanen hvor man kan komme ind og skyde samtidig med man bevæger sig. Derudover giver det hjælp med koncentration, man lærer disciplin og sikkerhed og korrekt våbenhåndtering. Det kan man også bruge, hvis man senere vil hen til klassisk skydning. Det giver nogle færdigheder, man ikke får i andre sportsgrene”, siger Nicklas Sjøner, der er instruktør hos CompNorth. 

Foreningen er blevet oprettet fordi man i airsoft verdenen normalvis skyder på hinanden. Det kræver at man er 16 år for at få lov til at skyde. Her er airsoft challenge et godt alternativ, fordi man ikke skyder på hinanden, så man kan deltage, selvom man ikke er fyldt 16 år.

En forening med ambitioner

Hos CompNorth er flere af medlemmerne børn og unge med udfordringer, og her oplever Christian Kirchhoff og Nicklas Sjøner, som begge er instruktører i foreningen, at deres aktiviteter bidrager positivt til børnenes trivsel. Foreningen har indrettet fællesarealerne, så børnene kan samles og tilbringe tid sammen udenfor skydebanerne, og man kan sidde sammen for at klargøre sit udstyr. Alle de indsatser har de skabt ud fra en ambition om at kunne hjælpe børn og unge, der kan have udfordringer med at finde en plads i de klassiske idrætsforeninger. 

”Jeg går til airsoft challenge, fordi jeg synes det er sjovt, og man kan prøve sejt udstyr. Jeg har ADHD, og jeg synes det hjælper på koncentrationen. Det fedeste ved at gå til airsoft challenge er, når man rammer målet, og så synes jeg også bare, det er hyggeligt at komme et sted, hvor der også er nogle andre man ikke kender”, fortæller Tristan Wiese Marchmann, som er medlem i CompNorth.

CompNorth er som nyoprettet forening stadig i fuld gang med at udvikle på faciliteterne, og det er et ønske at skabe endnu flere fællesaktiviteter, som kan øge fællesskabet og trivslen blandt børnene. På sigt er planen, at man skal kunne spille esport, og udnytte den gode plads til andre spændende aktivitetstilbud.

Om airsoft challenge

Airsoft challenge er en spændende, actionfyldt aktivitet, hvor deltagerne skyder med softguns og konkurrerer på hurtighed og præcision.

I airsoft challenge kombinerer man skydning, bevægelse og forhindringer og udfordrer skytterne både fysisk og mentalt. Gennem tempo- og actionfyldte øvelser lærer deltagerne om sikkerhed og korrekt våbenhåndtering. I løbet af kort tid bliver de dygtigere skytter og udvikler deres koncentrationsevne, fokus og selvkontrol.

DGI hjælper etablerede skytteforeninger med at få airsoft challenge som aktivitet. DGI kan også hjælpe flerstrengede idrætsforeninger i gang - eller hjælpe med at starte en forening.

Airsoft challenge er for alle

Det kræver ingen særlige fysiske færdigheder for at kunne deltage i airsoft challenge hos CompNorth. Her er alle velkomne, og der plads til både børn med store ambitioner og børn, som bare ønsker at have det sjovt og hygge sig.

Man starter på skydebanen med præcisionsskydning, hvor det gælder om at ramme de opsatte papirskiver.

Når man føler sig klar og har mod på det, kan man rykke ind på handlebanen. Man starter siddende, og når man er klar, trykker instruktøren på knappen, tiden går i gang, og de elektroniske målskiver bliver aktiveret. Det gælder på tid om at ramme målskiverne, og mestre teknik, præcision og hurtighed. Der er stor fokus på sikkerhed, og man bliver undervejs nøje instrueret og fulgt rundt af en instruktør.

”Det kræver ikke mere, end at man kommer herned og får en prøvetur med en af vores instruktører inde på banen. Vi har alt udstyr som man kan låne hernede, og så kan man senere bygge på og investere i eget udstyr. Eget udstyr kan man også kan have liggende hos os, hvis ikke ens barn er gammelt nok til at transportere det,” siger Christian Kirchhoff, som er instruktør hos CompNorth.

Man kan trygt lade sit barn være medlem i CompNorth, da både skydebanen og handlebanen er politigodkendte, og alle instruktører i foreningen er uddannede trænere.

CompNorth træner onsdage kl. 17 til 20 på Rønnevangsalle 6 i Hillerød. Kontakt foreningen på mail info@compnorth.dk, hvis du gerne vil forbi for at prøve om airsoft challenge er noget for dig.