Kvantespring i selvudvikling

Emma Riley holder i dag kurser i og udenfor foreningen, men for syv år siden, turde hun knap kigge en voksen i øjnene.

Hvis Emma Riley kunne rejse syv år tilbage i tiden og fortælle sit 13-årige jeg alt det, hun skulle opleve og udrette som instruktør og motivator i hendes elskede gymnastikforening, havde hun nok rystet på hovedet. For godt nok var hun lige startet som hjælpetræner, men for den generte springgymnast, var det lidt af en overvindelse at påtage sig den opgave:

"Jeg har altid været lidt bange for at snakke med voksne mennesker. Men det her var noget andet, pludselig var det mig, børnene så op til. Som instruktør fik jeg følelsen af, at jeg gjorde noget for andre, og det gav mig stor glæde," fortæller Emma Riley.

Som instruktør fik jeg følelsen af, at jeg gjorde noget for andre, og det gav mig stor glæde.

Emma Riley

På efterskolen rev hun korsbåndet over, og knæet fortsatte med at bøvle, efter hun kom hjem, så hun måtte droppe gymnastikken, da hun var 17. Men som instruktør i Hvidovre Gymnastik 1937 kunne hun fortsætte i foreningen og give glæden ved gymnastik videre:

"Foreningen ville gerne have mig tilbage. Vi havde en sportschef i 2018, som så noget i mig. Han gav mig en masse instruktørmateriale og øvelsesbøger, som jeg kunne finde inspiration i. Han sagde: Prøv og find ud af, hvad der virker, når du skal undervise på holdene. Så det gjorde jeg."

Hun udgav en bog
Sidste år spurgte selvsamme sportschef, om Emma Riley havde lyst til at skrive sine erfaringer og det koncept ned, hun havde udviklet, så andre kunne få glæde af det. Og det ville hun gerne:

"Jeg har lavet en bog med træningsplaner og programmer. Der har været nogle gode mennesker omkring mig, som har været gode til at sige, hvor meget jeg gør, og hvor vigtigt det er, at jeg er der. I en stor forening kan man hurtigt forsvinde i mængden, men de har fået mig til at føle, at jeg gør en forskel," siger Emma Riley.

Senest er hun blevet afdelingsleder for foreningens breddeafdeling. I Hvidovre Gymnastik 1937 får instruktører og ledere løn. Og det var en fin motivation, da hun startede som teenager og fik sit første job i foreningen. Men det blev hurtigt noget andet, der drev de mange timer, hun lagde og lægger i klubben.

"Det kan godt gøre mig stolt, at jeg har været med til at udrette noget. Og når folk siger, at det er flot, hvad jeg har lavet, så kan jeg selv se det. Jeg arbejder fuldtids i en vuggestue, så lønnen er ikke den, jeg kommer for. Det er min interesse for gymnastik, der driver mig," siger forfatteren. 

En glad forening i ryggen
Til januar starter hun på medicinstudiet. Men trods udsigten til et yderst tidskrævende studie, slipper hun ikke foreningen. Og det glæder den nuværende formand, Maria Anthoni Lynge.   

"Emma er bare virkelig dygtig. Hun går stille rundt med sine kæmpestore kompetencer. Hun vil gerne hjælpe og siger: Ja, det kan jeg også godt, hvis vi spørger," siger Maria Anthoni Lynge.

Hun er ikke bleg for at rose den unge træner til skyerne:

"Emma Riley har i en ung alder udviklet flere 100 siders kompendie, som en ny træner kan tage og slå op i og se, hvad man kan eller vil træne den pågældende dag, alt sammen tilpasset, hvor børnene er i deres udvikling. Det er da vildt," siger formanden.